Plakplinten

Plakplinten

Heeft u zojuist een nieuwe laminaatvloer gekocht en u bent op zoek naar bijpassende plakplinten? Plakplinten zijn van essentieel belang voor de uitstraling van uw laminaatvloer. Bij ons vindt u een ruim assortiment laminaat plinten in alle gewenste kleuren en alle denkbare merken. Plakplinten zijn zeer eenvoudig zelf te leggen met behulp van een plintenschaar. Tevens zorgen plakplinten voor een uitstekende afwering van uw vloer. Bestel dus online uw plakplinten in onze webshop en laat ze thuisbezorgen! Lees meer…

Binnen 48 uur geleverd

90% van ons assortiment

Incl BTW

op al onze prijzen 21%

Gratis levering

Al vanaf €199,-

9,5 Beoordeling

Berekend over alle klanten

Plakplinten kopen bij VLOERENMARKT

Plakplinten voor laminaat, ook wel laminaat plinten of platte plinten genoemd, zijn een uitstekend alternatief voor de klassieke hoge plinten. Tijdens het leggen van een laminaatvloer is het noodzakelijk om ruimte tussen de wand en de vloer vrij te houden zodat de vloer kan uitzetten en krimpen. Om uw nieuwe laminaatvloer netjes af te kunnen werken, kiest men meestal voor een bijpassende plakplint. Laminaat plinten zijn te verkrijgen in hetzelfde decor als uw laminaatvloer en maakt de uitstraling van uw vloer compleet. Echter heeft een platte plint een klein nadeel, namelijk dat uw wanden kwetsbaarder zijn tijdens het stofzuigen of dweilen van de vloer. Gaat uw voorkeur toch uit naar de hoge plinten, MDF plinten of folieplinten? Wij hebben in ons assortiment ook folieplinten met houtprint in vele kleuren leverbaar als plakplinten.

Plakplinten leggen

Plakplinten leggen is voor de meeste mensen een fluitje van een cent. Met een plintenschaar is het eenvoudig om de plakplint in de juiste gradenhoek te knippen zodat de hoeken mooi op elkaar aansluiten. Zorg te allen tijde, voordat u begint met het vastplakken van plakplinten, voor een stof -en vetvrije ondergrond. Laminaat plinten zijn voorzien van een zelfklevende plakstrip waarmee de plint gemakkelijk op de vloer vastplakt tegen de bestaande plint of muur. Standaard plakplinten in onze collectie hebben afmetingen van 240cm lang, 24mm breed en 5mm hoog. Zelfklevende plakplinten worden ook vaak als randafwerking gebruikt voor Tegellaminaat, Houten vloeren en PVC vloeren.

Hoeveel plakplinten heb ik nodig

Wanneer u plinten wilt bestellen is het handig om eerst te berekenen hoeveel plakplinten u nodig heeft voor de ruimte. Dit kunt u doen aan de hand van de vierkante meters of de wanden op te meten. De oppervlakte van de vloer staat, grofweg geschat, gelijk aan de omtrek van de ruimte. Door het aantal meters te delen door de lengte van de plint, weet u het aantal benodigde plinten. Kiest u ervoor om de wanden exact op te meten, houdt dan rekening met minimaal 10% zaagverlies. Plakplinten rondom verwarmingsbuizen, kozijnen en deurposten hebben meerdere wisselende hoeken waardoor het leggen van platte plinten stukken lastiger maakt. Houd daarom rekening met een hoger snijverlies. Het komt wel eens voor dat de plakplinten niet goed vastplakken of na een tijdje weer loskomen. Dit probleem kunt u gemakkelijk verhelpen door de oude plakstrip te vervangen door een stukje dubbelzijdig tape en de plinten weer vastzetten.

Plakplinten in vele kleuren en decors

Plakplinten van Vloerenmarkt.nl zijn verkrijgbaar in meer dan 200 kleuren. Binnen ons assortiment laminaat plinten kunt u kiezen uit een ruim aanbod houtdecor, beton of steendecor en hoogglans plakplinten. Het kleurengamma van onze collectie plakplinten is enorm. Er zit dus altijd de juiste kleur plint tussen die bij u laminaatvloer past.

U heeft net dit product toegevoegd aan uw winkelmand: