Doorgaan naar inhoud
pvc vloer vloerenmarkt

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Als je overweegt een nieuwe vloer te leggen, denk je misschien niet direct aan PVC. Toch is dit materiaal de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar waarom kiezen zoveel mensen nu voor PVC vloeren? In dit artikel ontdek je de talrijke voordelen van PVC vloeren en leer je waarom het misschien ook de perfecte keuze is voor jouw huis of kantoor.

Voordelen van PVC vloeren

De experts van Vloerenmarkt.nl hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Ontdek hieronder direct waardoor de PVC vloeren in trek zijn. 

1. Uitstekende vocht- en waterbestendigheid

Een van de grootste voordelen van PVC vloeren is hun weerstand tegen vocht en water. Dit maakt PVC vloeren uitermate geschikt voor ruimtes zoals keukens, badkamers en kelders waar vochtigheid een rol speelt. Waar traditionele houten vloeren kunnen kromtrekken of schade kunnen oplopen door vocht, blijft een PVC vloer onaangetast. 

2. Hoge duurzaamheid en lange levensduur

PVC vloeren staan bekend om hun duurzaamheid. Met een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar, afhankelijk van het onderhoud, kun je lang van je vloer genieten. Het is een sterk materiaal dat zelfs in drukbezochte ruimtes niet snel slijt.

3. Gemakkelijk onderhoud

PVC vloeren zijn zeer eenvoudig schoon te maken. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met een mild schoonmaakmiddel is voldoende om je vloer er als nieuw uit te laten zien.

4. Betaalbaarheid en kostenefficiëntie

In vergelijking met andere vloermaterialen zoals keramische tegels of hardhout, zijn PVC vloeren vaak voordeliger in aanschaf en installatie. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een vloer met een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar ook voor grotere projecten. 

5. Vele ontwerpopties

PVC vloeren zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en stijlen. Van realistische hout- en steenimitaties tot moderne abstracte designs; er is altijd een stijl die bij je interieur past.

Ideaal voor renovaties: PVC over bestaande tegels

Een veelgestelde vraag is: "Kan ik PVC vloeren direct over bestaande tegels leggen?" Het antwoord is ja, PVC vloeren kunnen over veel bestaande vloeren worden gelegd, mits de ondergrond vlak en stabiel is. Dit maakt PVC vloeren ideaal voor renovatieprojecten waarbij snel en zonder veel overlast een nieuwe vloer gewenst is.

Hoe milieuvriendelijk is PVC?

PVC vloeren waren ooit onderwerp van gesprek vanwege de productieprocessen en de chemische stoffen die gebruikt werden. Moderne PVC vloeren worden echter steeds duurzamer geproduceerd. Veel fabrikanten hebben stappen ondernomen om ftalaten, die vroeger veel in PVC-producten zaten, te elimineren en te vervangen door veiligere alternatieven. Recyclingprogramma's voor PVC zijn ook in ontwikkeling, waardoor het materiaal aan het einde van zijn levensduur hergebruikt kan worden.

Is een PVC vloer geschikt voor onder vloerverwarming?

Veel huishoudens overwegen vloerverwarming voor extra comfort. Een veelvoorkomende vraag is dan ook: "Kan ik PVC gebruiken met vloerverwarming?" PVC vloeren zijn zeer geschikt met vloerverwarming. Het materiaal geleidt warmte efficiënt, wat betekent dat het de warmte gelijkmatig door de ruimte verspreidt zonder de efficiëntie van het verwarmingssysteem te belemmeren. 

Is PVC gemakkelijker te installeren dan andere soorten vloerbedekkingen?

Ja, een van de grote voordelen van PVC vloeren is dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn. Veel PVC vloeren komen met een klik-systeem, vergelijkbaar met laminaat, waardoor ze zwevend gelegd kunnen worden zonder lijm. Dit versnelt niet alleen het installatieproces, maar maakt het ook mogelijk voor doe-het-zelvers om hun eigen vloer te leggen zonder extra installatiekosten. 

Bestel jouw PVC vloer direct bij Vloerenmarkt.nl

Ben je overtuigd van de vele voordelen van PVC vloeren? Bij Vloerenmarkt.nl vind je een uitgebreide collectie aan hoogwaardige PVC vloeren in diverse stijlen en kleuren. Of je nu een moderne uitstraling wilt creëren met een strakke, minimalistische look of juist gaat voor een warme, natuurlijke houtlook, bij ons vind je altijd de perfecte vloer die past bij jouw smaak en interieur.
Vorig artikel Waar kan een PVC vloer niet goed tegen?
Volgend artikel Hoe maak je een PVC vloer schoon?

Proefpakketje

Voeg tot maximaal 3 gratis staaltjes toe en druk op staaltjes bestellen om de staaltjes thuis te laten bezorgen.

Staaltje
Staaltje
Staaltje