Doorgaan naar inhoud
Hoe dik is een goede PVC vloer?

Hoe dik is een goede PVC vloer?

PVC vloeren zijn een populaire keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Waarom? Ze zijn duurzaam, makkelijk in onderhoud en er zijn veel verschillende ontwerpen beschikbaar. Maar hoe bepaal je nu de ideale dikte voor jouw situatie? Onze experts vertellen je er alles over in deze blog. 

Wat is de standaard dikte van PVC vloeren?

De dikte van PVC vloeren kan variëren afhankelijk van het type en het gebruik. Voor gebruik binnenshuis vind je vaak vloeren tussen de 2 en 3 millimeter, vooral als het gaat om de zogenaamde 'Dryback PVC'. Deze worden direct op de ondervloer gelijmd. Kies je echter voor een click PVC vloer, dan zie je diktes tussen de 5 en 7 millimeter. Deze extra dikte biedt een goede stabiliteit en vaak een betere geluidsisolatie.

Hoe belangrijk is de dikte voor de levensduur en comfort?

De dikte van de PVC vloer speelt een belangrijke rol in zowel de levensduur als het comfort. Een dikkere vloer voelt steviger aan en kan oneffenheden in de ondergrond beter opvangen. Bovendien heeft een dikkere vloer vaak een langere levensduur, vooral in ruimtes waar veel gelopen wordt.

Heb ik een ondervloer nodig?

Een goede ondervloer is erg belangrijk, ongeacht de dikte van je PVC vloer. De ondervloer zorgt voor een gelijkmatige ondergrond en kan helpen bij geluidsreductie. Voor sommige klik PVC vloeren is een geïntegreerde ondervloer beschikbaar, wat installatie ervan makkelijker maakt. 

Welke dikte heb ik nodig voor commercieel gebruik?

Gebruik je de vloer in een commerciële setting zoals een winkel of kantoor? Dan adviseren experts vaak een slijtlaag van minstens 0,55 mm, mogelijk oplopend tot 0,7 mm. Dit zorgt ervoor dat je vloer bestand is tegen intensief gebruik. Ook zorgt het ervoor dat de vloer langer mooi blijft. 

Wat zegt de dikte over de kwaliteit?

Hoewel dikte een indicator kan zijn van kwaliteit, is het vooral belangrijk om naar de samenstelling van de toplaag te kijken. Een dikkere toplaag wijst op een hogere weerstand tegen slijtage en krassen, wat belangrijk is voor de duurzaamheid van je vloer. Ben je op zoek naar een PVC vloer van uitstekende kwaliteit? Ontdek dan ook snel onze Floorify PVC vloeren. 

Kan ik besparen door een dunnere vloer te kiezen?

Het is mogelijk om te besparen door voor een dunnere vloer te gaan, maar overweeg of dit op lange termijn voordelig is. In ruimtes met minder mensen over de vloer kan een dunnere vloer volstaan, maar in druk bezochte panden of bij zware meubels kan een dikkere vloer goedkoper zijn vanwege de langere levensduur.

Hoe kies ik de juiste dikte voor mijn ruimte?

Bepaal eerst het gebruik van de ruimte. Komen er veel mensen over de vloer? Hebben we te maken met kinderen of huisdieren? Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de keuze van de dikte van je PVC vloer. Overleg met een specialist kan hierbij zeer nuttig zijn. Heb je hierover vragen? Neem dan zeker even contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder (info@vloerenmarkt.nl). 

Wat is de impact van de dikte op het loopgeluid en comfort?

Vraag je je af hoe de dikte van een PVC vloer bijdraagt aan het loopgeluid en het comfort? Een dikkere vloer met een goede ondervloer vermindert het geluid aanzienlijk, wat ideaal is voor appartementen of rijtjeshuizen. Daarnaast voelt een dikkere vloer comfortabeler en stabieler onder je voeten, wat bijdraagt aan een aangenaam gevoel in huis.

Hoe zit het met de dikte en vloerverwarming?

Bij de keuze voor PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming is de dikte een belangrijke overweging. Dikkere vloeren kunnen de warmteoverdracht enigszins vertragen, terwijl dunnere vloeren de warmte sneller doorlaten. Het is goed om te kiezen voor een PVC vloer die specifiek geschikt is voor vloerverwarming, om optimale efficiëntie en comfort te garanderen.

Is de dikte van PVC vloeren verschillend per merk?

Ja, de dikte van PVC vloeren kan aanzienlijk variëren tussen verschillende merken en collecties. Sommige premiummerken, zoals Floorify, bieden bijvoorbeeld dikkere en slijtvaste toplagen aan, wat ze ideaal maakt voor intensief gebruikte ruimtes. Het is belangrijk om productinformatie zorgvuldig te vergelijken om de juiste keuze voor jouw behoeften te maken.

Welke invloed heeft de dikte op de prijs van een PVC vloer?

Over het algemeen geldt: hoe dikker de PVC vloer, des te hoger de prijs. Dit komt door de extra materialen die gebruikt worden voor de productie. Echter, een hogere initiële investering kan zich op lange termijn uitbetalen door minder slijtage. Ook hoef je jouw vloer minder snel te vervangen als je kiest voor een kwalitatief goede PVC vloer.  Denk dus goed na over de balans tussen kosten en de verwachte levensduur bij je keuze.

Kunnen dikkere PVC vloeren oneffenheden in de ondervloer beter verbergen?

Een veelgestelde vraag is of dikkere PVC vloeren beter in staat zijn om oneffenheden in de ondergrond te maskeren. Dit is deels waar. Hoewel een dikkere vloer enige onregelmatigheden kan opvangen, is het belangrijk dat de ondervloer zo vlak mogelijk is voor het beste resultaat. Oneffenheden kunnen op lange termijn problemen veroorzaken, ongeacht de dikte van je vloer.

PVC vloer kopen? Bestel online bij Vloerenmarkt.nl

Ben je klaar om de perfecte PVC vloer voor jouw ruimte te kiezen? Op Vloerenmarkt.nl bieden we een uitgebreide collectie PVC vloeren aan die aansluiten bij diverse wensen en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een dikte die past bij intensief gebruik of een stijl die naadloos aansluit bij je interieur, wij hebben het allemaal. 

Vorig artikel Hoe maak je een PVC vloer schoon?

Proefpakketje

Voeg tot maximaal 3 gratis staaltjes toe en druk op staaltjes bestellen om de staaltjes thuis te laten bezorgen.

Staaltje
Staaltje
Staaltje