Overgangsprofielen en aanpassingsprofielen

Wilt u tussen twee verschillende laminaat, PVC of houten vloeren de hoogte naadloos met elkaar verbinden? Dan is een aluminium overgangsprofiel, ook wel bekend als aanpassingsprofiel, een ideale oplossing. Buiten de decoratieve functie, worden deze overgangsprofielen gebruikt om het hoogteverschil tussen twee vloeren te compenseren en het beschermen van de vloerranden. Bij Vloerenmarkt.nl vindt u zelfklevende overgangslijsten van hoogwaardig aluminium in de diverse kleuren, hoogtes en lengtes. Bestel vandaag nog online uw aanpassingsprofiel en laat het thuis bezorgen. Lees meer…

Binnen 48 uur geleverd

90% van ons assortiment

Incl BTW

op al onze prijzen 21%

Gratis levering

Al vanaf €99,-

9,5 Beoordeling

Berekend over alle klanten

Een aluminium overgangsprofiel

is een perfecte oplossing voor de overgang tussen laminaat of PVC vloerdelen met verschillende hoogtes te compenseren. Met een overgangsproefiel kunt u hoogteverschillen tot wel 20mm naadloos over laten lopen van verschillende soorten vloerbedekking. Het zelfklevende overgangsprofiel is eenvoudig zelf te plaatsen middels de plakstrip aan de onderzijde van het profiel. Alternatief voor een zelfklevend overgangsprofiel is een schroef overgangsprofiel met voorgeboorde verzonken gaten. Overgang strips zijn in onze webshop verkrijgbaar in diverse kleuren en hoogtematen. U heeft een keuze aan overgangsprofielen in zwart, eiken, zilver of brons. 

Overgangsprofiel plaatsen 

Door het plaatsen van een overgangsprofiel, worden de vloerranden feilloos afgewerkt en de strip zorgt voor een vloeiende aansluiting van twee vloeren met een hoogteverschil. Overgangsprofiel is heel eenvoudig zelf te plaatsen en u kunt kiezen uit twee bevestigingsmogelijkheden. Zowel zelfklevend aluminium overgangsprofiel als aanpassingsprofiel met schroefgaten zijn gemakkelijk met een ijzerzaag op maat te zagen. Daarnaast is het mogelijk om bij voldoende ruimte onder de overgangsprofiel, eventuele speakerkabels of stroomkabels weg te werken. Is er niet voldoende ruimte onder de overgangsstrip om kabels weg te werken? Kies dan voor een overgangsprofiel met een geïntegreerde kabelgoot. Zit uw ideale overgangsprofiel er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij gaan graag voor u aan de slag.