Hoekprofielen 

Voor een mooie afwerking van uw laminaat, PVC vloer of trap, kiest u natuurlijk voor een bijpassend hoekprofiel. Vloerenmarkt.nl levert aluminium en hoogwaardig kunststof hoekprofielen van topkwaliteit tegen de beste prijzen. Hoekprofielen, ook wel bekend als hoeklijnprofiel, hoekstrip en L- Profiel kunt u kiezen uit zelfklevend of de schroefbare variant. Daarnaast zijn onze hoekprofielen beschikbaar in verschillende kleuren, breedtes en lengtes. In onze webshop vindt u aluminium hoeklijn profielen onder andere in zwart, zilver, wit, RVS, en brons. Meeste hoeklijnprofielen zijn voorradig waardoor uw bestelling al binnen enkele dagen geleverd wordt. Lees meer…

Binnen 48 uur geleverd

90% van ons assortiment

Incl BTW

op al onze prijzen 21%

Gratis levering

Al vanaf €99,-

9,5 Beoordeling

Berekend over alle klanten

Soorten hoekprofielen en hoekstrips voor laminaat en PVC vloeren

De bekende hoekprofielen worden ook vaak als hoeklijnprofiel, hoekstrip of L- Profiel genoemd. Aluminium hoekprofielen zijn uiterst geschikt voor de afwerking van laminaat of PVC randen, deurmatranden, dorpels en de overgang van de overloop en de traptreden. Meeste hoekprofielen in onze collectie zijn gemaakt van kunststof of aluminium en voorzien van een sterk zelfklevende plakstrip aan de onderzijde. Gaat uw voorkeur uit naar een schroef variant hoeklijnprofiel voor een maximale verbinding? Bekijk dan ons aanbod schroef hoekstrips in diverse kleuren en matenvoeringen. Wenst u een hoekstrip in de bijpassende kleur van uw laminaat of PVC vloer? Dan kunt u kiezen uit L-profielen in diverse kleuren en natuurlijke houtsoorten. 

Doel en toepassing van een hoekstrip of hoekprofiel

Hoekprofielen zijn een ideale oplossing voor het afwerken van randen en hoeken van een laminaat, PVC of een houten vloer. Hoeklijnprofielen worden voornamelijk toegepast als afwerking van overloop naar de traptrede, deurmatranden van een kruipluik of een schuifpui. Naast de mooie afwerking bieden hoekprofielen ook een perfecte bescherming voor uw vloer. Hoekstrips kunnen ook worden gebruikt voor een overgang tussen verschillende soorten vloerbedekking. Denk hierbij aan de aansluiting van een plavuizenvloer tegen een laminaat of PVC vloer. Bovendien zijn hoekprofielen zeer eenvoudig zelf te monteren. Een zelfklevend hoeklijnprofiel wordt middels een handige plakstrip op de vloer bevestigd. Hoekprofiel met schroefgaten wordt vaak gebruikt bij intensief belopen of ongelijke vloeren.