Overzetplinten 
Heeft u oude plinten die lastig te demonteren zijn? Dan is een overzetplint, ook wel renovatieplint genoemd, een ideale oplossing. Met een MDF-overzetplint kunt u de bestaande plint in één keer afdekken zonder deze te hoeven verwijderen. Daarmee bespaart u veel tijd en de kans op beschadigingen aan de wanden en de vloer wordt voorkomen. Daarnaast leent een overzetplint zich om de kabels achter de vloerplint gemakkelijk weg te kunnen werken. De meeste van onze overzetplinten zijn voorradig en verkrijgbaar in vele kleuren en maten. Lees meer…

Binnen 48 uur geleverd

90% van ons assortiment

Incl BTW

op al onze prijzen 21%

Gratis levering

Al vanaf €99,-

9,5 Beoordeling

Berekend over alle klanten

Overzetplinten kopen bij VLOERENMARKT

Waarom overzetplinten kopen? Het plaatsen van nieuwe plinten kan soms als een lastige klus worden ervaren. Vooral als u de oude vloerplinten eerst dient te verwijderen, wordt deze klus graag uitgesteld. Een overzetplint ziet er precies hetzelfde uit als een normale plint. Door de uitsparing aan de achterzijde wordt een overzetplint eenvoudig over de bestaande plint geplaatst zonder deze te hoeven verwijderen. Overzetplinten zijn net als normale vloerplinten verkrijgbaar in diverse afmetingen, stijlen en kleuren. Meest gekozen plinten zijn reeds afgelakt in RAL 9010 Wit, RAL 9001 Gebroken wit en 9005 Zwart. Dus u hoeft ze alleen nog maar online te bestellen en middels een speciale montagekit te bevestigen. 

Voordelen van overzetplinten/ renovatieplinten 

Uw vloer een nieuwe look geven zonder bestaande plinten te hoeven verwijderen? Dan kan een overzetplint, ook wel renovatieplint, een perfecte oplossing bieden. Vaak worden deze plinten in de oudere gebouwen toegepast waarbij het lostrekken van oude plinten veel schade aan de wanden kan veroorzaken. Door een renovatieplint te gebruiken, voorkomt u mogelijke schade aan uw pleisterwerk wat tevens voor extra kosten kan zorgen. Daarmee is het aanzienlijk voordeliger om overzetplinten over de bestaande vloerplinten te monteren. Deze plinten zijn geschikt voor elk type vloer zoals laminaatvloeren, PVC vloeren, Houten vloeren etc. Ongeacht welk soort vloerbedekking uw voorkeur heeft, de overzetplinten maken de inrichting van uw woning helemaal af. 

Overzetplinten bevestigen

Overzetplinten, ook wel als ‘’holle plinten’’ bekend, zijn een goed alternatief voor standaard plinten. Met een groot voordeel dat ze gemakkelijk zelf te monteren zijn zonder dat u de bestaande vloerplinten hoeft te verwijderen. Om overzetplinten te kunnen bevestigen heeft u relatief weinig gereedschap nodig. Met een verstekbak en een goede verstekzaag kunt u eenvoudig binnen en buitenhoeken van de plint op 45 graden zagen. Benodigde afmeting en de ruimte aan de achterzijde van een overzetplint is sterk afhankelijk van de hoogte en breedte van uw bestaande plint. Afmetingen kunnen variëren tussen 5 cm en 10 cm hoog. Houd dus rekening tijdens het bestellen van renovatieplinten met de maximale uitgefreesde ruimte. Dit kan per model namelijk verschillen. Het vastzetten van overzetplinten kan heel eenvoudig middels speciale montagekit. 

Vochtwerende overzetplinten

Onze MDF overzetplinten zijn opgebouwd uit zeer fijn vermalen houtvezels, die verlijmd zijn met watervaste hars en onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst. Daardoor zijn de plinten gemakkelijk te bewerken en splinteren niet tijdens het zagen of frezen. Vochtwerende MDF-plinten worden ook MDF – V313 plinten genoemd en zijn geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes zoals badkamer of keuken. Het kenmerk V313 geeft de vochtwerende kwaliteit aan dat het plaatmateriaal aan de test ondergaat. Wilt u graag extra kabels achter de plint wegwerken, zoals internetkabel of kabels van uw geluidsinstallatie? Neem dan een overzetplint met voldoende uitsparing aan de achterzijde om de kabels weg te kunnen werken. Onze vochtwerende overzetplinten komen dus goed van pas als u bestaande plinten wilt laten zitten.