MDF Plinten
Bent u op zoek naar mooie hoge MDF plinten om uw nieuwe vloer af te kunnen werken? MDF-plinten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en afmetingen. Zo kunt u kiezen voor witte MDF-plinten met een klassieke, luxe uitstraling of gaat uw voorkeur toch uit naar modern design zwarte MDF plinten. Wellicht zijn de plinten met een sierlijke afwerkingen een beter alternatief. Uiteraard kunt u onze plinten ook in andere kleuren of afwerking online bestellen. Daarnaast zijn de meeste MDF-plinten gemakkelijk overschilderbaar. Lees meer…

Binnen 48 uur geleverd

90% van ons assortiment

Incl BTW

op al onze prijzen 21%

Gratis levering

Al vanaf €99,-

9,5 Beoordeling

Berekend over alle klanten

MDF plinten kopen bij VLOERENMARKT.NL

Een vloer is alles bepalend voor de gehele inrichting van uw ruimte, het is dan ook logisch dat u plinten kiest die naadloos op de rest van uw interieur aansluiten. Ongeacht welke vloerbedekking u kiest, laminaat of PVC vloer, een mooie passende plint mag natuurlijk niet ontbreken aan de afwerking van uw vloer. Van een klassieke plint tot een strakke hoogglans afgelakte plint, passend in een modern of industrieel interieur, kunt u bij ons terecht. Met een prachtige collectie MDF plinten maakt u de vloer helemaal af. Voor elk type vloer zijn er passende MDF plinten verkrijgbaar waardoor u te allen tijden bij ons de juiste MDF plint kunt vinden. 

Wat zijn MDF plinten?

De meeste MDF plinten worden gemaakt van gerecycled afvalhout. MDF is een materiaal dat bestaat uit samengeperste houtvezels en staat voor de afkorting Medium Density Fibreboard. Hierdoor zijn MDF-plinten een uitstekend alternatief voor massief houten plinten. MDF is een gemakkelijk te bewerken product, waardoor er allerlei vormen en maten plinten gemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan rechte MDF plinten, afgerond of kraal plinten. Daarnaast hebben MDF plinten een ander groot voordeel. MDF plinten zullen bij variërende vochtigheidsgraad en wisselden temperatuurverschillen minder last hebben van het kromtrekken in tegenstelling tot massief houten plinten. Hierdoor kunt u ze zorgeloos in ruimtes zoals keuken of badkamer toepassen. 

Hoogte MDF plint

Buiten de beschermende functie van de plint, zodat de muur niet beschadigd raakt bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen, zijn de plinten ook bepalend voor de uitstraling van uw inrichting. Hierin is de keuze van de juiste hoogte MDF plint van groot belang. De hoogte van de plint wordt afgestemd op de hoogte van uw plafond en de grootte van uw ruimte. Bij gemiddelde plafondhoogtes kan de hoogte van een MDF plint variëren tussen 8cm, 9cm en 12 cm. Zo hebben nieuwbouwwoningen tegenwoordig vaak hogere muren. Bij ruimtes met hoge muren zoals nieuwbouw of jaren 30 woningen kiest men voor een robuuste hoge plint met de hoogtes variërend tussen 12 cm, 14 cm of zelfs 18 cm. Dit mogen uiteraard mooie kraal plinten zijn, moderne rechte MDF plinten of juist klassieke monument plinten.

Waarom MDF plinten kopen?

MDF plinten zijn afgelopen jaren niet meer weg te denken uit diverse stijlen interieur. Voornamelijk hoge witte plinten en witgelakte plinten worden het meest gebruikt om een laminaat of PVC vloer af te werken. De meest voorkomende kleuren MDF plinten zijn RAL 9010 Zuiverwit, RAL 9016 Verkeerswit, RAL 9001 Crème en RAL 9005 Zwart. Daarnaast zijn er overschilderbare plinten of reeds afgelakte plinten. Mocht u de plint in dezelfde kleur als de muur willen bestellen of toch zelf willen verven, dan zal de plint optisch in uw wand verdwijnen en het ruimtelijk gevoel vergroten. MDF plinten zijn zeer eenvoudig zelf te monteren middels een speciale High Tack montagekit. Onze plinten zijn gemakkelijk online te bestellen, dus u hoeft ze alleen nog maar zelf te plaatsen! Wenst u liever een afwijkende kleur plint, laat het ons dan weten en wij gaan voor u aan de slag.