Hoge plinten kopen bij VLOERENMARKT.NL

Hoge plinten zijn een zeer bepalend onderdeel, zowel voor de afwerking van uw vloer en wanden als voor de inrichting van uw interieur. Keuze van een hoge plint is daarnaast ook strek afhankelijk van uw woonstijl. Heeft u bijvoorbeeld een klassieke inrichting dan adviseren wij om voor kraalplinten of monumentplinten te gaan. Bij een modern interieur daarentegen sluiten moderne strakke plinten of tijdloze luxe plinten uitstekend aan op uw inrichting. Tevens is het van belang om buiten de kleur van uw plinten ook rekening te houden met de juiste hoogte. Ook de dikte van de plint is niet geheel onbelangrijk als u kabels achter de plinten wilt wegwerken. Binnen onze uitgebreide plintencollectie kunt u kiezen uit verschillende hoogtes en diktes van hoge plinten. 

Kleuren hoge plinten

Kleuren van uw vloer en de wanden zijn medebepalend voor de kleurkeuze van de hoge plinten. Maar voor welke kleur hoge plint kun u nou het beste kiezen? Uiteraard speelt hier de smaakkwestie een grote rol. Houd u van contrast en heeft u in de ruimte beperkt lichtinval, dan is een zwarte hoge plint RAL 9005 of antracietgrijs hoge plint RAL 7016 een goede optie. Daarnaast kunt u ook altijd kiezen voor hoge vloerplinten in de houtkleur van uw laminaat, parket of PVC vloer. Wanneer uw voorkeur uit gaat naar de hoge witte plinten, dan kiest u voor rust, ruimtelijk effect en een luxe sfeer in uw kamer. Hoge witte plinten zijn bij Vloerenmarkt.nl verkrijgbaar in diverse witten tinten RAL 9010 Zuiverwit, RAL 9016 Verkeerswit of RAL 9001 Crème. Heeft u de perfecte plint nog niet gevonden, neem dan gerust contact met ons op. 

Diverse soorten hoge plinten

Bij Vloerenmarkt.nl koopt u online diverse soorten hoge plinten in verschillende hoogtes en designs. Binnen onze collectie van hoge plinten vindt u prachtige moderne plinten, gladde overzetplinten, kraalplinten, monumentplinten en nog veel meer. De hoogtes van deze plinten kunnen variëren van 6 cm, 8cm, 12 cm 15 cm en zelfs tot 18 cm. Meeste van onze hoge plinten worden geproduceerd uit hoogwaardig kwaliteit MDF afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, voorzien van een FSC-keurmerk. Uiteraard beschikken wij ook over een groot assortiment Eikenhouten plinten, hardhouten plinten, beuken plinten, kunststof plinten, grenen plinten, en aluminium plinten. Ook niet te vergeten, hoge plinten met kabelgoot. Kies daarom voor een hoge plint van Vloerenmarkt.nl en geef uw vloer de uitstraling die het verdient.

Hoge plinten plaatsen

Voordat u hoge plinten gaat plaatsen dient u eerst uw oude vloerplinten te verwijderen. Probeer de plinten voorzichtig van de muur los te trekken zonder het pleisterwerk te beschadigen. Verwijder vervolgens aanwezige lijm en kitresten voor een vlakke ondergrond. Hoge plinten kunnen op diverse manieren worden gemonteerd. Voor een mooie strakke afwerking kunt u het beste voor een montagekit kiezen zonder onnodige gaten aan de voorzijde van uw plint te maken. Om de binnen en buitenhokken netjes op elkaar te laten aansluiten, kunt u het beste hiervoor een verstekbak of een kortzaag gebruiken, ingesteld onder een hoek van 45 graden. Vindt u het lastig om hoge plinten in het verstek te zagen? Dan is het ook mogelijk om voor kant en klare hoek en eindstukken te kiezen. Wanneer u kiest om uw oude plinten te laten zitten, dan is een overzetplint een prima oplossing. Overzetplinten zijn namelijk hol aan de binnenkant en kunnen gemakkelijk over de bestaande plinten geplaatst worden. Vergeet niet om tijdens het bestellen van hoge plinten, plintenkit aan te schaffen.